Hyvällä vedellä on
iso merkitys hyvinvoinnillesi!

Mikä nautinto lasillinen raikasta vettä onkaan – tai peseytyminen siinä!

 

Silti Suomessakaan laadukas vesi ei aina ole itsestäänselvyys. Hyväkuntoisesta kaivosta saadaan useimmiten hyvää luonnonvettä. Meidän tehtävämme on varmistaa, että kaivosi toimii kuten sen on tarkoitus ja sinä saat kaivostasi laatuvettä.

Millaista on hyvä vesi?

Perinteinen määritelmä hyvälle vedelle on, että se on hajutonta, väritöntä ja mautonta. ​Sen lisäksi sen tulee täyttää myös muita tärkeitä kriteereitä.

​Hyvässä vedessä ei ole myöskään bakteereita, epäpuhtauksia tai muita haitallisia aineita, kuten arseenia, radonia tai uraania. Myös sen pH:n tulee olla sopiva.

 

Nämä kaikki ovat asioita, joita ei aistinvaraisesti pysty selvittämään. Tarvitaan siis myös laboratoriotutkimuksia, jotta voidaan varmistua veden laadusta. Vipe Oy:n kaivohuoltoon voidaan sisällyttää Eurofins laboratorioiden tekemä sertifioitu veden laboratoriotutkimus. Sen teettämisestä sovitaan tapauskohtaisesti erikseen.

Ihmiskehosta noin 70 % on vettä. Vesi on yksi aineenvaihduntamme ja terveytemme peruspilareita. On siis todella tärkeää, että käyttämämme vesi on puhdasta ja laadukasta – vedellä on väliä! Päivittäin vettä tulisi nauttia vähintään 1,5 litraa.

​​