Vesi vähissä?

Pitkä sateeton kausi aiheuttaa pohjavesien pinnan laskua myös juomavesikaivoilla. Pohjaveden pinnan korkeudet vaihtelee Suomessa alueittain ja myös hyvinkin lähekkäin sijaitsevien kaivojen veden määrässä voi olla suuria eroja.


Kun kaivosta uhkaa loppua vedensaanti kokonaan

 

Tilaa kaivon kuntotarkastus, jossa selvitämme kaivon rakenteet mahdollisimman pitkälle ja arvioimme toimenpiteet, joilla tilannetta parannetaan. Usein pumpun imupää tai uppopumppu on ripustettu jopa 100 cm pohjan yläpuolelle, jolloin rengaskaivon pohjarakenteiden uusimisella, imuputken jatkamisella ja kaivon huollolla voidaan saada vettä lisää käyttöön. Kaivon pohjan maalajista riippuen kaivoa voidaan myös yrittää syventää.

Sisähalkaisijaltaan 100 cm kaivossa 10 cm vettä on 80 litraa, joten jo asentamalla ns. alasiiviläputki kaivon pohjan tasoon saadaan usein useampi sata litraa vettä käyttöön lisää.

 

bigstock--209083645.jpg

Sujuvan kaivonkunnostuksen vaiheet:

1

KUNTO-TARKASTUKSEN TILAUS

 

Anna kaivosi perustiedot
tästä linkistä tai

soittamalla asiakaspalveluumme
(03) 7172 982

 

2

KUNTO-TARKASTUS

 

Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ajankohdan tarkastuskäynnille. Mikäli et pääse tarkastukseen mukaan, käyttäjähaastattelu tehdään puhelimitse.

 

Tarkastuskäynnin jälkeen saat kirjallisesti tiedot kaivon puutteista sekä suositukset tarvittavista toimenpiteistä ja tarjouksen niistä.

 

Kuntotarkastus laskutetaan tarjouksen toimittamisen jälkeen ja mahdollinen vesinäyte tulosten valmistuttua.

 

3

KAIVON KUNNOSTUS

 

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen otamme yhteyttä hyvissä ajoin ennakkoon kaivon kunnostusajankohdan sopimiseksi.

 

Työ suoritetaan sovitun toimenpidelistauksen ja tarjouksen mukaisesti. Tavanomaiseen kaivon kunnostukseen sisältyy kaivon painepesu, lietteiden poisto, saumojen tiivistys, pohjasuodatuksen uusiminen sekä tarvittaessa yläpään rakenteiden uusiminen, routasuojauksen asentaminen ja uppo- tai käsipumpun asentaminen.

 

LASKUTUS JA RAPORTOINTI

 

Lopuksi laskutamme työmme.

 

Laskun mukana saat tehdystä työstä raportin sekä huoltosopimuksen ja lomakkeen kotitalousvähennyksen hakemista varten. Voit anoa kotitalousvähennyksen kaivon kunnostuksen työn osuudesta seuraavassa verotuksessasi.

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä: www.vero.fi

 

4

HUOLTO-SOPIMUS

 

Sovimme haluamistasi jatkotoimenpiteistä, kuten säännöllisistä vesinäytteen otoista, kaivosi tarkastuksista ja ylläpitohuolloista sopivin väliajoin.

 

5